„Мултивак“ разкрива 150 работни места след мащабна инвестиция

Компанията ще вложи 37 млн. лв. в Индустриална зона Божурище

„Мултивак“ разкрива 150 работни места след мащабна инвестиция
5206 ~ 2 мин. четене
Автор: Лора Горовска

Немската дъщерна компания „Мултивак България Продакшан“ ЕООД инвестира близо 37 млн. лв. в изграждането на производствено предприятие в Индустриална зона Божурище. С приключването на първата фаза на проекта ще бъдат разкрити 153 нови работни места, предаде репортер на Economic.bg.

През тази година по проект ще бъдат вложени 18 млн. лв., а останалата част от средствата - през следващите две години. Управителят на компанията Ивайло Димитров разкри, че ако всичко протече по план, след втората фаза на проекта до 2020 г., инвестицията ще бъде удвоена.

„Оптимист съм, че догодина по това време ще ви поканим, за да срежем лентата на новото ни предприятие в Божурище“, отбеляза Димитров. И подчерта още, че като българин би искал България да се нареди сред водещите индустриални държави в Европа.

Фирмата-инвеститор е заявила желание да ползва насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестицията, сред които съкратени срокове за административно облслужване, индивидуално административно обслужване, придобиване на собственост или част от вечно право, финансово подпомагане по отношение на придобиване на професионална квалификация на лицата, заети в производството, и финансово подпомагане и частично възстановяване на осигурителните вноски.

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат клас А по Закона за насърчаване на инвестициите на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД.

Компанията е световен лидер във вакуум опаковането с пазарен дял над 60% в света. Всяка година тя отбелязва значителен ръст на продажбите.  „Мултивак“ е взела решение да инвестира в България предимно заради ниските данъчни ставки, както и енергийни разходи. „Търсехме място, в което да разширим производствените си предприятия. Състезаваха се няколко държави от региона и България спечели със своя екип“, коментира Ивайло Димитров. Той допълни, че фирмата е получила и подкрепата на правителството за инвестицията. 

Очаквайте утре интервю с управителя на "Мултивак България Продакшън" ЕООД Ивайло Димитров в сайта на Economic.bg.

Подкрепи Economic.bg