Над 500 фирми се включват в изложенията за хранителния и хорека сектори

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център през ноември

Над 500 фирми се включват в изложенията за хранителния и хорека сектори

Над 500 изложители се включват тази година в изложенията посветени на хранително-вуксовия и хорека секторите Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфд и Дринк и Сихре. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.

Те ще предложат вкусове от България и целия свят, разнообразие от продукти и възможности за обиколка на света чрез среща с поредица от кулинарни предложения. Посетителите ще могат да се запознаят с разнообразни вина и месни и млечни продукти, както и с идеи за оборудване на хотела и ресторанта.

„Работим целогодишно по тези мащабни проекти“, споделят организаторите. И положените усилия определено дават резултат. Те добавят, че целият изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център е зает за периода на шестте изложения. Продукти, идеи, технологии и нови възможности ще предложат над 500 изложители; 162 от тях ще участват за първи път.

За поредна година с колективни участия се включват български и международни млекопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. През тази година за първи път с колективно участие се включва и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. „Всички тези факти ясно посочват, че изложенията придобиват все по-голямо международно значение“, коментираха фирми участници през 2017 г.

За успеха и положителните тенденции организаторите подчертават ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал в шестте изложения. 2018 г. е още по-специална за две от изложенията – Месомания и Булпек, защото те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Завладяваща, атрактивна, от най-високо ниво и насочена към професионалистите и бизнеса. Такава ще бъде съпътстващата програма и през четирите изложбени дни. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието ще се включат шеф-готвачи от два испански ресторанта- Mateu Casañas, Oriol Castro и Eduard Xatruch, които разгръщат кулинарния си талант в ресторант Disfrutar, отличен с две звезди Мишлен в Барселона и Mario Sandoval - шеф в ресторант Coque, разположен в испанската столица и също носител на две звезди Мишлен.

Залите на Интер Експо Център ще бъдат доказателство и че създаването на кафе не е просто процес, а философия, майсторство и изкуство, за които се изискват наистина сериозни познания. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.

Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

Коментари: 0