Наградата \"Мистър и Мисис Икономика\" е едновременно ангажимент и чест

Вярвам, че един успешен пример е по-силен от хиляда думи

Наградата \
3806 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

- Г-жо Манолова, по повод наближаващото шесто издание на престижния конкурс „Мистър и Мисис Икономика” и Вие като носител на наградата, как ще коментирате значението на конкурса за българския бизнес?

През годините конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” успя да се наложи като един изключително прецизен и обхватен „барометър” за състоянието и перспективите пред българския бизнес. Включването на най-голямата работодателска организация в страната в лицето на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България  в организирането му допълнително допринесе за издигането на престижа и нивото му.

Конкурсът предоставя възможност да бъдат отличени хората и компаниите с най-голям принос за развитието на българската икономика в много широк спектър от бизнес сфери. За мен е истинска чест, че аз като главен изпълнителен директор на Siemens България имах шанса да държа в ръцете си статуетката на Ставри Калинов вече 2 пъти – първият път през 2014 г. като носител на наградата „Мисис Икономика” и вторият път през 2015 г., когато връчих отличието на миналогодишния победител.

- Колко „тежи” статуетката "Рибарят и златната рибка" на бюрото на главния изпълнителен директор на една от най-големите международни компании у нас?

Прекрасната статуетка „Рибарят и златната рибка”, която стои на видно място на бюрото ми, е едновременно и чест, и сериозен ангажимент. Тя ми напомня непрекъснато да продължавам да работя упорито и усърдно за налагането на добрите бизнес практики в страната ни, за ограничаване на ефектите на сенчестата икономика, за насърчаване на легалния бизнес и неговото развитие в България.

- Защо трябва да се награждават успешните бизнес практики?

Вярвам, че един успешен пример е по-силен от хиляда думи. В този смисъл конкурсът „Мистър и Мисис Икономика” има много голяма добавена стойност, тъй като показва, че упоритият труд, коректността към партньорите и служителите, спазването на законите и отхвърлянето на нелоялните практики се отплащат с впечатляващи бизнес резултати и високо обществено признание.

Убедена съм, че и тазгодишните носители на отличието ще дадат добър пример в тази посока, помагайки за насърчаване на положителните практики у нас и изграждането на една още по-добра среда за правене на бизнес в България.

Подкрепи Economic.bg