10-те най-добри плажа за почивка в Европа

България също има представител в престижната класация

10-те най-добри плажа за почивка в Европа
Автор: Кезим Медев
За сравнително малък континент, Европа има доста красиви и изтънчени крайбрежни местенца. Тяхното разнообразие е главозамайващо - от стръмни скалисти заливчета, украсени с маслинови дръвчета, до обширни участъци от меки пясъчни плажове.

Класацията на roughguides.com ни показва 10 уникални плажа в Европа, на които можем да се радваме на мързеливото слънце. Българският черноморски курорт Синеморец също попада в престижната класация.

#Economic.bg


 10. Екзотиката не е само на юг! - Рюген, Германия

Ако мислите, че екзотичните острови са далеч на юг, то явно не сте чували за германския остров Рюген. Уникалното богатство от природни съкровища, събрани на Рюген, ще ви накара да се почувствате като попаднали в самия рай... но в Балтийско море!


9. Забравете за проблемите в Лангедок, Франция

Ако се отпуснете и плавате по течението на лятото, несъмнено ще се озовете в Лангедок. Пясъкът, растителността, кристално чистата вода на плажовете ще ви вземат в плен, плен от който никога няма да искате да се измъкнете.


8. Почувствайте природата в Галисия, Испания

Това е мястото, известно като Крайбрежието на смъртта – там са ставали много корабокрушения през XIX век. Карнота е най-дългият плаж в Галисия – див 7-километров участък с бели пясъци, както и мочурища, дюни и планини. Дървени пътеки пресичат блатата, а туристите привличат погледите на чапли и други диви животни.


7. Бъдете безгрижни в Лигурия, Италия

Тук, на места, времето сякаш е спряло и нищо не е в сила да го поднови. Въздухът носи полъха на спокойствието и почивката, а на пристанището пък може да бъдат видени рибари, които разпъват своите мрежи, чакайки улов, предназначен за местните ресторанти на брега на морето.


6. Открийте мира в Синеморец, България

Въпреки, че това са най-слабо развитите плажове в България, именно те могат да ви грабнат със спокойствие и чувство за близост с природата. Тихите златисто-пясъчни плажове действат успокоително, а боровите гори в близост просто допълват райската картинка. Уединението е гарантирано, по бреговете няма барове и нощни клубове, които да нарушат спокойствието ви. 


5. Отпуснете в Паксос, Гърция

Паксос определено е мястото за почивка от вашите мечти и въображение. Всичко там би ви харесало, дори и детайлите, като най-малкото камъче на брега на морето, крият своя чар. Маслинови дръвчета ще ви предложат приятна сянка, а ресторантите по плажа предлагат класическите гръцки ястия.


4. Върнете се назад във времето в Норфолк, Англия

Шестте километра плажна ивица, която много често е празна, е съблазнителна за туристите. С велосипед под наем пък има възможност да се обиколи крайбрежието, където селски плажни хижи придават старомоден чар на областта.


3. Задвижете колелата в Ил дьо Ре, Франция

Всеки се движи на мотор на този прохладен френско-атлантически остров, където 100 км от пътищата минават покрай пясъчни плажове, лозя, солници и борови гори. На пазарите пък се предлагат прекрасни морски дарове.


2. Излезте от гравитацията в Тропеа, Италия

Трудно е да се намери плаж с по-драматичен фон от този на Тропеа. Напук на гравитацията къщите изглеждат сякаш са изникнали като мъх върху скалите.


1. Намерете рая в Раб, Хърватия

Пясъчните плажове са рядкост в Хърватия, но на този малък остров в залива Кварнер, има цели 22.
Коментари: 0