Най-добрите ЖП компании в Европа

Great Train Comparison Report ги анализира в 12 категории

Най-добрите ЖП компании в Европа
2945 ~ 1 мин. четене

Швейцарската национална железопътна компания (SBB) е най-добрият ЖП превозвач в Европа. Това става ясно от доклада Great Train Comparison Report, поръчан от туристическия портал Loco2. В него се сравняват 16-те най-големи европейски железопътни оператора в 12 категории, но само такива, които предлагат висока скорост, дневни влакове на дълги разстояния, с разстояние най-малко 400 км.

Швейцарските железници получиха най-високия резултат в 4 от тях, което позволи на компанията да получи титлата "най-добър". SBB е лидер в семейните услуги, тъй като влаковете на компанията са оборудвани със специални зони за семейно пътуване и детски площадки. Швейцарският оператор, заедно с испанската държавна железопътна компания Renfe, предлага и най-доброто обслужване за пътници с намалена подвижност. В допълнение, транспортът на SBB е признат за най-удобен за велосипедисти и любители на зимните спортове.

В топ 3 по обслужване на клиенти влизат още немската компания Duetsche Bahn (DB) и Австрийските железници ÖBB. Германците и австрийците са лидери в превоза на туристи. Тези оператори не изискват резервации или допълнителни такси от пътници, живеещи извън Европа, предлагат безплатен Wi-Fi интернет и достатъчно пространство за големи раници.

Deutsch Bahn също така се гордее с тишината, ангажираността към устойчивостта на транспорта, отстъпки за топли напитки при предоставяне на собствена чаша и др.

За най-бързата железопътна компания в Европа e признаta френската SNCF, а Czech Railway (Чехия) – за най-добрата храна.


Коментари: 0