Най-легендарните кафенета в Европа

Били ли сте в някое от тях?

Най-легендарните кафенета в Европа
Автор: Божидара Иванова

Редица политици, актьори, писатели, режисьори, художници и други известни личности допринасят за добрия имидж на редица заведения по света. Именно те са хората, благодарение на които те стават емблематични и са задължителна спирка на мнозина при посещението им в даден град.


Cafe Kunsthistorisches Museum, Виена


Това е кафето на музея за изящни изкуства на Square Messeplatz. Мястото грабва с необикновената си красота и впечатлява с невероятния си под от мрамор.

Cafe de la Paix, Париж


Това е горещата точка на френската столица. Намира се точно срещу операта на Париж. Освен туристите, към днешна дата много парижани идват на кафе в стъклените куполи.

Café Tomaselli, Залцбург


Tomaselli е кафе във виенски стил. Функционира от 1705 г. и е било любимо място на Моцарт. В албума, в близост да кафето съществува порцеланова кана пълна със сметана и мляко от масло, покрита с ванилия и канела. Само на стъпка от катедралата.

Caffè Florian, Венеция


Едно от най-старите и известни кафета не само в Европа, но и в света и най-старото в Италия. Намира се на площад Сан Марко срещу базиликата Сан Марко. Caffè Florian е било любимо кафе на редица интелектуалци от 19-ти век като Лорд Байрон, Гьоте, Марсел Пруст, Джеймс Джойс, Гъртруд Стайн и други. Видни европейски личности са оставали и остават очаровани от магията на Caffè Florian.

Коментари: 0