Най-новият флагман на Sony стъпи в България

Смартфонът е с първия в света 4K HDR OLED дисплей

Най-новият флагман на Sony стъпи в България
4454 ~ 2 мин. четене
Автор: Цветан Петров

Най-новият флагман на Sony – Xperia 1- вече се предлага на българския пазар. Устройството бе представено днес от Димитър Малчев, мениджър ключови клиенти на Sony Mobile за Балканите, и Орлин Поляков, портфолио мениджър „Устройства“ в Telenor.

Малчев обясни, че името Xperia 1 на топ устройството на Sony иска да подчертае неговата универсалност – че то съчетава в себе си всички основни възможности на професионалните кинематографски камери – заснемане във формат 21:9, ясни снимки при слаба осветеност, записване на видео с 24 кадъра в секунда, което е стандарт в киното.

Самият екран на смартфона е създаден така, че да пресъздаде съвсем точно реалността, която се заснема през камерата. Става дума за първият в света 4K HDR OLED дисплей. Въпреки че неговата площ е сравнително голяма (6.5 инча), телефонът стои удобно в ръката. Благодарение на съотношението на страните на екрана, устройството е по-скоро продълговато, отколкото широко.

Тази продълговатост, освен ергономичност, дава и по-голяма практичност на смартфона – благодарение на нея превъртането за преглеждане съдържанието в социалните мрежи и сайтовете е по-малко. Освен това безпроблемно могат да се използват две приложения едновременно, поставени едно под друго, като в същото време е показана и клавиатурата, за да се пише в едното от тях.

Малчев заяви, че кинематографският екран, който освен, че е със съотношение на страните 21:9, разполага със специален режим Master Monitor, който пресъздава възможно най-точно цветовете, заснети с камерата или програмирани от разработчиците на приложенията. Според Sony безпроблемно ще се намери приложение на широкия екран, тъй като 21:9 съотношението е стандарт в киното и Netflix предлага много филми с такова съотношение на картината.

Орлин Поляков от своя страна отбеляза, че освен топ камера и екран, Xperia 1 има най-добрият наличен процесор на пазара - Qualcomm Snapdragon 855. Чипът осигурява на телефона най-високата 4G скорост, достъпна в момента в България, като в същото време той е с 40% по-мощен и с 30% по-енергоефективен в сравнение с предходния модел на процесора.

Поляков обяви, че най-новият флагман на Sony вече се продава от Telenor при цена от 70.59 лв. на месец с двугодишен договор „Тотал+“, чиято месечна такса е 49.99 лв. Със същия абонаментен план устройството може и да се купи за еднократната сума от 1349.99 лв. в брой.

А1 чрез отделно прессъобщение също съобщи, че вече продава Xperia 1. Този мобилен оператор предлага устройството за 61.99 лв. на месец с абонаментен план А1 Unlimited 5XL, като с него телефонът може да бъде купен и за еднократната сума от 1299.99 лв. в брой. Месечната такса на абонаментния план от А1 е 51.99 лв. на месец.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg