Най-печелившата актриса в историята на киното

Скарлет Йохансон дължи постижението си на 2 скорошни блокбъстъра с нейно участие

Най-печелившата актриса в историята на киното

Скарлет Йохансон вече е най-печелившата актриса в историята на американската киноиндустрия, пише в. Independent, цитиран от БГНЕС.

Постижението си Йохансон дължи на 2 скорошни блокбъстъра с нейно участие – „Капитан Америка: Гражданска война” и „Книга на джунглата”. Те са повишили общите приходи от нейни филми с 800 млн. долара до 3,3 млрд. долара

Статистиката се отнася само за кината в САЩ и не взима предвид инфлацията в страната, но постижението на Йохансон все пак е впечатляващо.

Чрез него тя за пръв път влиза в общия Топ 10, който е доминиран изцяло от мъже. На първо място е Харисън Форд, следван от Самюъл Джексън, Морган Фриймън, Том Ханкс и Том Круз. Йохансон е на 10-а позиция в този престижен списък, а най-близката нейна колежка е Камерън Диас на 19-о място.

Актрисата е участвала в редица касови ленти като 2те части на "Отмъстителите", "Железният човек", "Островът"и т.н. Тя има много успешно сътрудничество с легендарния Уди Алън и участва в ленти като "Мач пойнт", Вики, Кристина, Барселона". Не е за пренебрегване и ролята й в "Престиж" на Кристофър Нолан. 

Коментари: 0