Най-вдъхновяващите лидери в технологиите

Те са класирани от потребители на сайта Hired

Най-вдъхновяващите лидери в технологиите
Илон Мъск е класиран като най-вдъхновяващата фигура в технологиите, според ново проучване на професионалисти от световната индустрия.

В своя годишен „Доклад за здравето на марката“ (Brand Health Report), сайтът за наемане на служители Hired анкетира над 3600 технологични кадри в САЩ, Великобритания, Франция и Канада, използвайки своята онлайн платформа. Проучването е проведено между юни и юли тази година.

Известен с иновациите в автомобилния сектор с производството на изцяло електрически автомобили, милиардерът Мъск е популярен и с футуристичните си амбиции да построи колония на Марс, да създаде транспортна мрежа със скорост 700 мили в час и да развива летящи автомобили.

48-годишният предприемач е изпълнителен директор на автомобилния производител Tesla, както и съосновател и изпълнителен директор на фирмата SpaceX. Мъск е главен изпълнителен директор на технологичните фирми Neuralink и The Boring Company.

В момента нетното му богатство възлиза на повече от 20 милиарда долара, според Forbes.

Класирането на Мъск като най-вдъхновяващ лидер идва въпреки - или може би дори заради - репутацията му на екстравагантен и с хаотично поведение. С публично пушене на марихуана и туитване на неразумни изявления, непредсказуемите действия на Мъск изстреляха компаниите му в светлината на прожекторите, но често примамват инвеститорите. По-рано тази година Мъск уреди правен спор с американската комисия по ценни книжа и борси относно използването на Twitter за обсъждане на финансите на Tesla.

Респондентите в проучването на Hired класираха SpaceX като втория най-популярен работодател сред частните компании в световен мащаб, докато Tesla беше обявен за десетия най-атрактивен работодател сред публичните фирми.

Airbnb е частната компания, за която повечето технологични специалисти искат да работят, като Hulu, Reddit и Kickstarter оформят първите пет.

Междувременно Google, Netflix, Apple, LinkedIn и Microsoft са петте публични компании, за които повечето технологични кадри са заявили, че искат да работят.

А ето и Топ 10 на най-вдъхновяващите лидери в областта на технологиите:

1. Илон Мъск, съосновател и изпълнителен директор на Tesla и SpaceX

2. Джеф Безос, основател и изпълнителен директор на Amazon

3. Сатя Надела, изпълнителен директор на Microsoft

4. Марк Зукърбърг, съосновател и изпълнителен директор на Facebook

5. Джак Ма, съосновател и бивш председател на Alibaba

6. Шерил Сандбърг, СОО на Facebook

7. Рийд Хейстингс, изпълнителен директор на Netflix

8. Сюзън Войсицки, изпълнителен директор на YouTube

9. Мариса Майер, бивш изпълнителен директор на Yahoo

10. Ан Войсицки, съосновател и изпълнителен директор на 23andMe
Коментари: 0