Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

В близост до мястото на взрива е намерен телефон

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

Самовзривилият се нападател в Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България, съобщава БНР. Информацията е била оповестена от говорител на германското МВР. 

27-годишният имигрант от Сирия е единственият загинал при взрива, избухнал в близост до музикален фестивал на открито, който бил посетен от около 2500 души. Ранените след експлозията са четиринадесет.

Взривът е избухнал пред ресторант Eugens Weinstubе, който се намира пред входа на културния център Reitbahn. По-рано стана ясно, че нападателят е опитал да отиде на фестивала, но не бил допуснат, тъй като нямал билет. 

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви, че най-вероятно става дума за ислямистко терористично нападение.

Известно е, че на 27-годишния имигрант от Сирия е било отказано убежище преди две години. Сириецът е бил известен на полицията във връзка с правонарушения, като два пъти е приеман в районната болница, заради опити за самоубийство, каза още вътрешният министър Йоахим Херман на пресконференция, посветена на събитието. 

Нападателят е бил познат на полицията и като притежател на наркотици. Лежал е и в психиатрична клиника, обявиха още властите.

Властите съобщиха, че в близост до мястото на взрива е намерен телефон, който вероятно е принадлежал на нападателя. В момента данните от устройството се анализират. 

По данни на градските власти в Ансбах живеят близо 600 бежанци.

Коментари: 0