\"Не канете непознати у вас, докато ви няма\"

Ст. комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР

Цитат на деня:

\
"Не канете непознати у вас, докато ви няма". Това каза старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР в призив към хората да пазят домовете си от крадци по празниците.

Социалните медии се наблюдават от редица лица от криминалния контингент,  нека хората споделят къде празнуват, след като се върнат, призова той в коментар за зачестяващите домови кражби по празниците.

Създадена е организация по линия пътната безопасност и организация на движението в дните, когато се очаква голям отлив на хора и МПС от столицата, и в дните, когато се очаква хората да се прибират, каза още Златанов. На брифинг в СДВР бяха представени подробности за взетите от дирекцията мерки, свързани с опазването на обществения ред и сигурността на гражданите по време на предстоящите празници, предаде Агенция „Фокус”

"Тъй като има промеждутък от работни дни през следващата седмица, се очаква пикът да бъде на няколко етапа. Създадена е организация по линия опазване на обществения ред и по линия противодействието на престъпността", заяви ст. комисар Златанов, който апелира за всяка нередност или нещо съмнително хората незабавно да подават сигнал, защото когато сигналът е получен навреме, акцията има успех. 

"Сигналът, който трябва да бъде подаден от гражданина, е необходимо да е подаден навреме, за да можем да реагираме. Когато сигналът е подаден навреме, успяваме да задържим хората, извършили измамата, а когато сигналът е на по-късен етап, това е по-трудно", обясни той.
Коментари: 0