„Немечек“ увеличава с 15% екипа си в София, Варна и Пловдив

Началото на 2021 г. започна стремглаво и продължаваме да растем, разкриха от българската IT компания

„Немечек“ увеличава с 15% екипа си в София, Варна и Пловдив

Снимка: Немечек България

5762 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Софтуерната фирма „Немечек България“ обяви, че разширява екипа си в страната - както в София, така и в другите две локации на компанията – във Варна и Пловдив. Прогнозата е за увеличаване на служителите с около 15% през 2021 г., което означава близо 50 нови работни места, уточниха от компанията за Economic.bg. Няма определена квота за броя на служителите по отделните локации, особено предвид ситуацията в страната и големия брой служители, работещи дистанционно.

Търсените нови специалисти следва да бъдат с опит в Java, React, микросървиси и Cloud приложения.

„Компанията предлага възможност за автономна работа, взимане на решения, експериментиране с нови технологии“, посочват от „Немечек България“.

Българската IT фирма разширява екипа си благодарение на проект, по който въвежда в Европа американския софтуер за управление на персонал WorkForce Software. Освен това компанията се радва на успешното развитие на дългогодишни партньорства и спечелването на нови проекти за световни лидери като Ricoh, DocuWare и Bluebeam.

След като през предизвикателната 2020 г. екипът ни нарасна с повече от 10%, очаквахме известно затишие. Началото на 2021 г. обаче започна стремглаво и продължаваме да растем“, заявява Теодора Борисова, ръководител отдел „Наемане и развитие на таланти“ в IT фирмата.

Тя допълва, че компанията има двойно по-ниско текучество спрямо средното за IT сектора, като повече от половината от хората са в организацията вече над 5 години, а има и такива, които работят в нея от самото й създаване през 1998 г.

От компанията дават заявка, че през 2021 г. ще продължат и с инвестициите си в развитието на „следващото поколение IT професионалисти“ с ежегодните си работилници, програми и инициативи за ученици и студенти.

Подкрепи Economic.bg