Необходими са реформи през 2016 г.

От тях зависи еврофинансирането за 2017 г., обясни вицепремиерът Томислав Дончев

Необходими са реформи през 2016 г.
Автор: Илия Лазаров

2016 г. няма да бъде лека, в нея на пълни обороти трябва да заработят новите европейски програми. За успешното им функциониране обаче са нужни реформи.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция след срещата си с еврокомисаря по регионалната политика Корина Крецу, която е на официално посещение у нас, предаде репортер наEconomic.bg.

През следващата година трябва да отбележим напредък не само при плащанията. Необходимо е реформиране на редица сектори – водния сектор, образованието, здравеопазването. От тях зависи възможността да използваме еврофинансирането, предвидено за 2017 г., обясни Дончев.

„Благодаря за отличното сътрудничество на комисар Крецу и екипа й. Знаем кои са предизвикателствата, мислим и гледаме в една посока. Разчитам доброто ни партньорство да продължи и през следващата година”, увери той.

Вицепремиерът обяви, че се търсят нови възможности за надграждане на вече изграденото. Според него е важно кохезионните средства да бъдат използвани за справяне с новите предизвикателства.

Коментари: 0