Неочаквана спънка в бизнеса с доставки на храни по домовете - кучетата

Признанието направи шефът на най-голямата търговска верига Walmart

Неочаквана спънка в бизнеса с доставки на храни по домовете - кучетата

Снимка: Pixabay

1620 ~ 1 мин. четене
Най-голямата търговска верига в САЩ Walmart започна да доставя хранителни стоки в домовете на клиентите. И може да се изненадате какъв се оказва най-големият проблем, с който компанията се сблъсква, по думите на главния изпълнителен директор - кучетата.
„Имаме специално място в приложението за поръчка на стоките, където клиентите могат да ни кажат дали имат куче или не,“ казва Дъв Макмилън пред CNBC.
"И понякога ни дезинформират за това дали кучето е в къщата или не в къщата".

„Имаме няколко случая, в които просто спираме доставката, излизаме от дома, обаждаме се на собственика и казваме:„ Ще трябва да разрешим проблема с кучето, преди да поставим храната ви в хладилника“.

Така че да се натъкнете на кучета - „големи и малки“, се е превърнало в „новата опасност да работите в Walmart“, каза той.

Walmart пусна пробно през октомври опция за доставка на хранителни стоки по домовете, която струва $19.95 на месец, в Канзас Сити, Питсбърг и Веро Бийч, Флорида. Компанията заяви, че планира да мащабира тази оферта „агресивно“.

За да извършват доставки, служителите на Walmart трябва да имат най-малко една година обслужване в компанията, проверки на миналото, проверки на регистрацията на моторни превозни средства и обширно обучение, според търговеца на дребно. Тъй като доставките се правят във време, когато собствениците на дома не са на място и не бива да има риск за собствеността.

Пазените от кучета къщи обаче засега се оказват препятствие за доставчиците.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg