8 неща, които да очаквате от сгъваемия телeфон на Samsung

Устройството се очаква да бъде представено днес

8 неща, които да очаквате от сгъваемия телeфон на Samsung

Снимка: Samsung

Автор: Божидара Иванова
След редица слухове и спекулации Samsung е готов да разкрие детайли за сгъваемия си телефон, който се очаква да представи на конференция по-късно днес. Все още не е известно името на телефона, но до момента сгъваемото устройство е наричано "Galaxy F" и "Galaxy X". Business Insider представя 10 неща, които можем да очакваме от новия смартфон:


1. Устройството ще има 7-инчов сгъваем дисплей, който се състои от два 3,5-инчови дисплея. Ще има и трети екран за бърз достъп от външната страна, така че да не бъде необходимо да разгръщате телефона си, за да проверите някакво известие, според изданието TheBell. Патентите и прототипите на Samsung показват устройство, което се отваря и затваря като книга - от едната към другата страна. Потребителите ще имат възможност да разделят екрана на два панела, на които се показват различни неща или една голяма картина, подобна на тази, която Samsung постига с 48-инчовия си ултратънък монитор. Това обаче все още е само слух.


2. Смартфонът може да няма някои от най-новите функции, които ще има в Galaxy S10. Един от най-нашумелите слухове около Galaxy S10 е за сензор на пръстови отпечатъци, който е скрит под дисплея. Изглежда, че тази иновация няма да стигне до сгъваемия телефон заради технологични ограничения, пише SamMobile.


3. Samsung работи с Google по специална версия на Android, предназначена за сгъване на телефона. Samsung вече персонализира операционната система Android за традиционните смартфони и не е изненада, че създава специална версия, проектирана за сгъваем телефон.


4. Телефонът ще има функции, които ще ви накарат да изхвърлите таблета си. Създаването на устройство 2 в 1, което служи като телефон и таблет едновременно е основателна причина потребителите да не си купуват таблет, а телефон. 


5. Сгъваемият дизайн може да направи телефона по-крехък. В зависимост от материала на външния слой, смартфонът, който се сгъва, може да служи като собствен протектор, но фолиото може да създаде нови проблеми по отношение на трайността, както бе посочено от Samsung по-рано тази година. Възможно е допира на двата екрана да има последици при по-силен сблъсък. Допълнително притеснение е, че множеството екрани (вътрешни и външни) могат да доведат до прегряване на батерията. 


6. Устройството може да бъде по-голямо от повечето съвременни смартфони. Повечето производители на смартфони в продължение на години се стремят да правят устройствата по-тънки. Сгъваемият телефон обаче ще наподобява два тънки смартфона един върху друг. Според SamMobile той ще тежи 200 грама, което е малко по-тежко от някои от по-тежките смартфони, които тежат около 180-190 грама.


7. Експертите прогнозират по-висока цена на сгъваемия телефон на Samsung. В индустрията прогнозират цена от 1500 долара или дори по-висока заради двата екрана. До момента най-скъпият телефон на Samsung струва около 1000 долара. По-големият брой на екраните обаче изисква и по-голяма батерия. Ако паметта и капацитетът за съхранение се увеличат, това също би оскъпило цената.


8. Телефонът ще има множество проблеми, които не можем да предвидим. Новите технологии почти винаги имат проблеми, които не се появяват докато продуктът не бъде пуснат на пазара и милиони потребители не започнат да го използват. Възможни са проблеми с основната функция на телефона, неговият сгъваем дисплей, а уникалният дизайн ще повлияе и на други аспекти, сред които батерията, паметта и естетиката. 
Коментари: 0