Nike обмисля преминаване изцяло към онлайн търговия

Компанията отчете приходи от 10.6 млрд. долара

Nike обмисля преминаване изцяло към онлайн търговия

Снимка: БТА

Компанията за спортни облекла Nike отчита сериозен ръст на онлайн продажбите си, като за тримесечието между юни и август фирмата отчита ръст от 82% на този вид трансакции, което до голяма степен компенсират спадовете във физическите магазини.

Във вторник Nike отчете приходи от 10.6 млрд. долара, тъй като много от ключовите пазари за компанията се възстановиха, включително и Китай. В предишното тримесечие спортният гигант отчете намаление в приходите си от повече от една трета заради затварянето на физическите магазини в световен мащаб.

Вследствие на отчетените резултати главният изпълнителен директор на Nike Джон Дохо обяви, че преминаване към изцяло онлайн продажби може да се превърне в постоянна тенденция. „Знаем, че цифровото е новото нормално. Потребителите днес са „напълно“ свързани с интернет и няма връщане назад“, казва той, цитиран от BBC.

Производителите на спортни облекла наблюдават увеличение на интереса към този тип дрехи, въпреки че по време на изолацията фитнес залите бяха затворени.

Коментари: 0