Никола Василев е новият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ”

За председател на Съвета на директорите е избран Григори Григоров, за негов заместник – Светломир Николов

Никола Василев е новият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ”

Снимка: Economic.bg

Никола Василев бе избран за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД от Съвета на директорите на дружеството. Това стана в рамките на провелото се днес заседание на новите членове на борда, по време на което бяха разпределени и техните функционални задължения.

За председател на Съвета на директорите е избран Григори Григоров, за негов заместник – Светломир Николов, и за изпълнителен директор на дружеството - Никола Василев.

Никола Василев притежава магистърска степен по „Бизнес администрация“ от университета в Блед, Словения, както и по „Електроника и Автоматика“ от Техническия университет, София, съобщиха от дружеството.

Бил е директор на Вагоно-ремонтния завод в Карлово в едни от най-силните години на предприятието, когато е изнасяло продукция от жп цистерни за Германия.

Досега той е бил в борда на "Булгартел", телекомуникационната компания та "Булгаргаз", която е част от Българския енергиен холдинг.

Припомняме, че министърът на транспорта Росен Желязков назначи ново ръководство в Холдинг БДЖ в началото на този месец, след като старото ръководство подаде оставка месец по-рано.

Коментари: 0