Nokian Tyres инвестира €16 млн. в супер технологичен тестов център

В него ще се тестват новите гуми на компанията

Nokian Tyres инвестира €16 млн. в супер технологичен тестов център
През 2017 г. най-северният производител на гуми в света Nokian Tyres отваря нов супер технологичен център за летни и зимни гуми. Модерният развоен център ще се разпростира на площ от около 300 хектара в Санта Крус де ла Сарса, южно от Мадрид, съобщиха от компанията.

В бъдеще той ще бъде използван най-вече за развитие на летните гуми с висок скоростен индекс, както и на характеристиките и представянето на зимните гуми при по-топло време.Този нов технологичен център ще ускори трупането на опит в областта на летните гуми от компанията, която е известен иноватор в технологиите при зимните гуми. Стойността на инвестицията е около 16 милиона евро. 

Планира се строителството да започне в началото на 2017 г., а окончателното завършване на проекта в края на 2019 г. Първият етап обаче ще бъде приключен още през 2017 г. Този нов технологичен център дава възможност за целогодишно развитие на продуктите и тестване по разнообразни взискателни писти. Обикновените водачи ще усетят ползите от тази инвестиция с подобряването на управляемостта, качествата и безопасността на гумите Nokian Tyres.Центърът ще използва най-новите технологии  и ще включва мултифункционално 5-километрово овално трасе. Във вътрешността на овалната писта ще бъдат изградени и други тестови съоръжения. Те ще бъдат използвани за изучаване на поведението на гумите по време на аквапланинг, спиране и завиване на мокро. Пистата ще бъде подходяща и за повечето тестове за хомологация, като тези за нивото на шум.
Коментари: 0