Номинации за „Мистър Икономика 2014“

Четирима бизнес лидери ще се борят за отличието

Номинации за „Мистър Икономика 2014“

Снимка: Икономика

796 ~ 3 мин. четене

Списание "Икономика" представя категория Мистър Икономика в конкурса "Мистър и Мисис Икономика" 2014 - най-значимият икономически форум, провеждан след демократичните промени у нас:

Иван Папазов, изпълнителен директор на "Винпром Пещера"

Иван Папазов е сред най-успешните мениджъри в България през последните 18 години. Роден е в Пловдив, където завършва средно образование. Завършва с отличие НВУ "Васил Левски" в град Велико Търново, след което завършва второто си висше образование в Университета по хранителни технологии в Пловдив със специалност "Вино и високоалкохолни напитки".  От 1996 г. е изпълнителен директор на "Винпром Пещера" и управлява офисите на компанията в цялата страна. Под негово ръководство компанията се превръща в лидер на българския пазар на вина и високоалкохолни напитки и се налага като предпочитан производител в над 40 държави по целия свят.

Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България и на Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център

Ираван Хира е начело на двете компании от 5 години. Под негово ръководството Хюлет-Пакард България е ултимативен лидер в ай ти сектора в страната ни и постига пазарни резултати, които извеждат българското подразделение на компанията на водеща позиция в региона на Източна Европа.

През периода Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център става най-големият работодател в ИТ индустрията в България с над 6000 служители и реализиран износ на услуги на стойност от 260 милиона лева само през 2014г. Г-н Хира работи в компанията от създаването й в страната ни през 1998 г. и заема различни търговски и управленски позиции. Той притежава специална експертиза в областта на телекомуникациите и бизнес мениджмънта. За постигнати високи професионални успехи е отличаван два пъти с членство в "Клуб на победителите" на корпорацията Хюлет-Пакард.

Избран е за председател на Български форум на бизнес лидерите през 2013 г. Има магистърска степен по компютърни технологии от Техническия университет в гр. София.

Красен Кюркчиев, генерален мениджър на Фикосота Синтез

Красен Кюркчиев е председател на съвета на директорите на "Фикосота холдинг" и управител на "Фикосота синтез". Компанията притежава 7 модерни фабрики в Шумен за четири типа производство - Продукти за дома и лична грижа, Хигиенни и тишу продукти, Снаксове и десерти,  Млечни продукти. Портфолиото включва над 20 марки с повече от 100 разновидности, които се търгуват на повече от 25 пазара, като продукция се изнася за Балканите, Източна и Западна Европа, Азия, Латинска и Северна Америка. През тази година компанията откри нов логистичен център в Шумен, като обяви, че планира да инвестира 50 млн. лева до 2015 г. в развитие на производствената си база. Също тази година Фикосота откри свой офис в Сингапур. В компанията работят над 900 служители.

Д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер, главен изпълнителен директор на "Lufthansa Technik" Sofia

Д-р Рюдигер Хьобен-Щьормер е изпълнителен директор на "Lufthansa Technik" София от юни 2012 година. Завършил е магистратура по Бизнес и Инженеринг в Университет Хаген, Германия, като има и степен "Доктор" от Университета на Федералните въоръжени сили, Хамбург, Германия.

У нас компанията работи от 2007 г., когато получава сертификат за инвеститор клас А, който е удължен през 2012 г. В момента за предприятието работят над 700 човека, като се очаква да достигнат 800 до средата на 2015 г. Инвестициите на дружеството за първите 5 г. са над 40 млн. евро, като амбициите на ръководството са София да се превърне в регионален център на дейността на компанията.

Подкрепи Economic.bg