Нова китайска марка смартфони влиза в България

Coolpad e четвъртият по големина производител в Китай

Нова китайска марка смартфони влиза в България
4337 ~ 1 мин. четене

Нова марка китайски смартфони навлизат на българския пазар. Coolpad, четвъртият по големина производител на смартфони в Китай, стартира продажби в Централна, Източна Европа и Турция. Компанията стъпва на европейския пазар в партньорство с дистрибутора TCCM.

Все още няма яснота какви продукти ще предложи Coolpad, но може да се очаква  LTE телефон на достъпна цена. TCCM е специализиран в телекомуникационните канали дистрибутор на известни марки мобилни телефони, които доставя в мрежа от 52 мобилни оператора и 150 търговци на дребно в 24 страни, пише technews.bg.

Преди месец най-голямата китайска платформа за видео съдържание LeTV  закупи на Хонконгската стокова борса акции на Coolpad и се превърна във втория най-голям акционер в компанията.

Богатото съдържание на LeTV ще бъде достъпно за продуктите на Coolpad, а това ще ускори глобалното проникване на марката. Потребителите ще могат не само да използват телефона си като телевизор, но и съдържанието на тази услуга ще стане много по-достъпно.

Coolpad е основана през 1993 г. и вписана на Хонконгската стокова борса през декември 2004 г. Компанията работи в тясно сътрудничество с мобилните оператори и е създала шест института за изследване и дизайн с повече от 2000 учени. Coolpad пуска на пазара повече от 85 продукта годишно и продава в Китай, Северна Америка, Европа и Индия.

Подкрепи Economic.bg