Новите смарт телевизори на Samsung – с по-добра графика и интерфейс

Samsung представи бъдещето на Tizen за смарт телевизори

Новите смарт телевизори на Samsung – с по-добра графика и интерфейс
1336 ~ 2 мин. четене
Samsung представи разширената платформа Tizen за смарт телевизори по време на петата годишна конференция за Tizen разработчици (TDC), която се състоя в Сан Франциско. 

Предимството на най-новата Tizen 3.0 платформа е софтуерът, който осигурява нова функционалност благодарение на актуализирания графичен модул и компютърен протокол Wayland. Те гарантират по-добра графика, стабилност, потребителски интерфейс и изживяване със смарт телевизорите на Samsung, посочват от компанията.

„Чрез разработването на система, която доставя стойност и нови изживявания на потребителите на смарт телевизори, ние ще продължим да изграждаме по-солидна Tizen екосистема", каза Хайогън Лий, изпълнителен вицепрезидент на Samsung.

Samsung се опитва да насърчи участието в разработването на платформата Tizen чрез  сътрудничество с патньори и разработчици. Усилията са насочени предимно към функциите Voice Touch, Samsung Checkout, спортни/музикални услуги и решения за сигурност, налични за гамата смарт телевизори за 2017 г.

Voice Touch е една от новите възможности за смарт телевизорите, която предоставя на собствениците по-интуитивен начин да използват функцията за разпознаване на глас. Когато потребителите кажат на глас заглавието от екрана с тв приложения, иконата се активира автоматично. Samsung Checkout пък е предварително инсталирана разплащателна система на смарт телевизорите на марката, която позволява на потребителите лесно да плащат за дигитално съдържание.

Смарт телевизорите на компанията също така предоставят на потребителите достъп до спортни и музикални услуги. Чрез музикалната функция, потребителите лесно могат да научат подробности за музиката от техните любими телевизионни предавания. В партньорство с Glympse, услугата за споделяне на местоположението с членове на семейството ще бъде достъпна и на устройства, работещи с Tizen, като Gear S3. 

Смарт телевизорите на Samsung предлагат триетапно решение за сигурност, което обхваща платформата, приложението и хардуера, и предпазва системата от външни атаки. В допълнение, смарт телевизорите предлагат API сигурност на Tizen разработчиците при създаването на разнообразие от услуги, които подлежат на строги изисквания за безопасност.

Амбициите на Samsung са да направи Tizen.NET публична мрежа за Tizen разработчици до края на 2017г., като те вече могат да тестват версията на Tizen Smart TV SDK. От обявяването на своето сътрудничество с Microsoft за .NET проекти с отворен код, като .NET Core и Xamarin.Forms, Samsung непрекъснато пуска тестови версии на Tizen.NET SDK, за да помогне на разработчиците да изградят по-мощни приложения.
Подкрепи Economic.bg