Ново поколение камиони променя представите ни за дълго шофиране

Бързи, удобни, свързани

Ново поколение камиони променя представите ни за дълго шофиране
3548 ~ 2 мин. четене

Клише е, че работата на професионалните шофьори на дълги разстояния е трудна, защото са на пътя по 300 дни в годината. В много отношения това е по-скоро начин на живот, отколкото работа, защото те не само работят на пътя, а буквално живеят там. Едва ли е изненада, че има недостиг на международни шофьори, въпреки заплатите от порядъка на 1800 – 2000 евро. Просто малко хора са склонни да подчинят ежедневието си на такъв режим, въпреки гъвкавостта и уединението, които подобна кариера им осигурява.

Както автомобилните производители, така и производителите на оборудване разбират, че въвеждането на нови технологии за модернизиране интериора на камионите е стъпката, която може да привлече нови шофьори и да задържи опитните. Различни инженерни решения за улесняване на шофирането отдавна са част от стандартното оборудване на почти всички нови модели тежки машини. Що се отнася до комфорта на шофьора, тук производителите правят истинска мини-революция в дизайна и технологиите.

На международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2018, което ще се проведе от 7-ми до 9-ти юни на летище „Лесново“, ще бъдат представени най-новите модели камиони, автобуси и специализирани машини на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS. Разбирането как шофьорите използват интериора, оборудван с последните технологии и удобства, е от ключово значение за развитието на бъдещата среда за шофиране и… живеене. 

В поредица от публикации ще Ви запознаем с най-впечатляващите машини, които ще бъдат показани на изложението. Започваме с един от флагманите в областта на комфорта – SCANIA, която ще покаже просторна кабина с равен под, повече място за багаж, ергономичност, системи за свързаност и отличен обзор от мястото на водача за камионите от S-серията си (S 500, S 450 и S 650). Компанията все повече залага на поръчкови, вместо на стандартни решения, което ще видим в новата им R-серия и в гамата XТ.

Инженерите и дизайнерите в сектора вече искат да проучат и разберат всички различни ситуации и условия, в които работят превозните средства и техните водачи, за да създадат точно този камион, автобус или самосвал, който им е нужен. Такъв е и един от безспорните фаворити на TRUCK EXPO 2018 - функционалният SCANIA R450, който тази година спечели престижния 1000-точков сравнителен тест в Германия за камиони от горния среден клас.      

Коментари: 0