Ново предприятие за опаковки край Пловдив

Инвестицията е за 20 милиона лева

Ново предприятие за опаковки край Пловдив
INTRAMA направи първа копка на своята нова производствена база, която ще бъде изградена в Тракия икономическа зона, област Пловдив, в землището на с. Бенковски. Планираната инвестиция възлиза на 20 милиона лева и ще осигури около 110 работни места. Тя е резултат от дългогодишното, устойчиво и успешно развитие на INTRAMA в България и цели разширяване на съществуващите производствени мощности на компанията в гр. Пловдив. 

Проектът предвижда изграждането на високотехнологично предприятие за производство и печат на гъвкави опаковки. Ще бъдат изградени производствени, логистични, складови и административни помещения наразгърната застроена площ от 13 217 кв. м. 

Планира се предприятието да бъде пуснато в пробна експлоатация през първото тримесечие на 2017г. На обекта текат усилени строителни дейности. Те са възложени на Кастело Прикаст, който е основен строител на новата база. Заради спецификата на бъдещото производство, обектът трябва да отговаря на определени изисквания. Ръководството и контролът на строителните дейности са възложени на главният проектант на обекта арх. Георги Савов и неговия екип от ВАМОС ООД.

Символичната първа копка беше направена съвместно от кмета на Община Пловдив, г-н Иван Тотев, г-н Димитър Иванов, Кмет на Община Марица и управляващите собственици на INTRAMA: г-н Александър Божилов и д-р Франк Улрих. На строителната площадка на обекта отец Георги от Пловдивската Епархия извърши празничен водосвет, след което заедно със собствениците и ръководителите на INTRAMA Protek положиха в основите на бъдещото предприятие своето послание към идните поколения. 

INTRAMA е утвърден производител на висококачествени вакуум опаковъчни машини, фолиа за вакуум опаковка и самозалепващи етикети на рола. Основана в Германия през 1993г., компанията развива успешно своята дейност в България, Македония, Румъния, Сърбия и Косово. Производствената дейност и централният менинджмънт на компанията са съсредоточени в България. През своята 23–годишна история дружеството се утвърди като стабилен, надежден и предпочитан партньор в България и Югоизточна Европа. INTRAMA e комплексен доставчик на оборудване и консумативи за хранително–вкусовата промишленост и търговските обекти. Към момента в дружеството работят 200 служители, базирани в 11 регионални офиси в цялата страна.
Коментари: 0