Обстановката по пътищата остава усложнена

Въведени са ограничения в различни части на страната

Обстановката по пътищата остава усложнена
172 ~ 1 мин. четене
Обстановката по пътищата у нас остава усложнена заради обилния снеговалеж в цялата страна. Заради снега са въведени ограничения в различни части на България. От АПИ очакват и следващата нощ да е много тежка.

Остават затворени "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" проходи. През проходите "Рожен" и "Превала" движението на превозни средства ще се осъществява с вериги, а на камионите - с ремаркета и полуремаркета. Забранено е движението през "Петрохан" на камиони над 12 тона. 

Продължава да бъде тежка обстановката в северните части на страната. В областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Шумен остават ограниченията за камиони. След 8:00 часа се очаква да започне поетапно извеждане на тежкотоварните автомобили. То ще става на групи от по 5 камиона. 

На територията на София тази нощ са работили над 180 снегопочистващи машини. Към момента общественият транспорт се движи нормално при зимни условия.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че трасетата в момента се обработват със соли и химикали, предаде Нова ТВ.

През нощта само на територията на Шумен са били затворени всички пътища за всички автомобили. 

 От МВР призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания. 
Подкрепи Economic.bg