Оливие Маркет поема Ей И Ес България

Питър Литгоу се оттегля от поста на 19 януари

Оливие Маркет поема Ей И Ес България

Изпълнителният директор на Ей и Ес България (AES) Питър Литгоу ще се оттегли от поста си на 19 януари 2015 г. На негово място като Изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България е назначен Оливие Маркет. Г-н Литгоу работи за Корпорацията ЕЙ И ЕС в България от 2005 г. насам.

„Бих искал да благодаря на Питър за големия му принос към ЕЙ И ЕС България през последните девет години. Питър изигра ключова роля за осъществяването на проектите ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и вятърния парк „Свeти Никола”, които предоставят най-модерното и ефективно производство на електроенергия днес в България.  От още по-голямо значение е, че г-н Литгоу доказа себе си като истински лидер в трудни времена.  През следващите няколко месеца ще работим съвместно с г-н Литгоу, за да идентифицираме неговите нови отговорности в ЕЙ И ЕС, каза Хулиан Небреда, Президент на Стратегическо бизнес звено ЕМЕА на ЕЙ И ЕС.

Г-н Маркет работи за Корпорацията ЕЙ И ЕС повече от осем години и е заемал редица постове в развитието на бизнеса на няколко от пазарите по света. Преди да се присъедини към ЕЙ И ЕС през 2006 г., г-н Маркет заема различни позиции в „Електрисите де Франс“.

Коментари: 0