„Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството“

Бойко Борисов, министър-председател

„Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството“
1300 ~ 2 мин. четене
„Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани“.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора, цитиран от „фокус“. „Виждам такава ярост – просто нещо като им падне мъничко в Парламента и настава злоба и жлъч. Не знам как народните представители на ГЕРБ ще оцелеят физически“, добави той.

Според него опозицията е направила всичко възможно, за да провали председателството. "Яд ги е, защото нито имат екип, нито имат програма. Гледам ги – и Таско, и Гечев, всички са били министри и зам.-министри – пази Боже. Само при мисълта, че такива ще дойдат, ще държим здраво докрай. И всички казват, че той се е уморил и свърши ли председателството…  И само се питат кой от тях ще стане министър“, коментира премиерът.

Той продължава: „Преди имаше основание – например, когато ни направиха номера с вдигането на цените на тока само на определени апартаменти и забавените фактури, и сега февруари пак искаха да направят същата работа. Атаката беше масирана, психологическа и само с една цел - да се провали председателството, но така се проваля и Европа. Как щеше да се проведе всичко това? Аз съм моторът на тая работа за Западните Балкани“, обясни Борисов.

Според него „до онзи ден“ държавите, които не признаваха Косово, не искаха да седнат на една маса с нея. „Но знаете ли колко усилия положих и лични разговори един по един. И така те до един потвърдиха, че ще дойдат на 17-и. А испанският премиер Мариано Рахой каза, че ще дойде дори и на 15 и 16, за да не кажа, че е нещо против мене“, каза още Борисов.
Коментари: 0