Оранжев код за опасен вятър в 17 области у нас

Има опасност от падащи предмети и дървета

Оранжев код за опасен вятър в 17 области у нас
Автор: Мариела Желязкова

Метеоролози предупреждават за много силен вятър в 17 области в страната, за които е обявен оранжев код. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Сливен и Ямбол, където ще духа силен, бурен северозападен вятър със средна скорост 15-20 м/с и пориви до 25-28 м/с, съобщава НИМХ на БАН, цитиран от "Фокус".

Жълт код е обявен за останалите области София-област, София-град, Пловдив, Перник, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кюстендил, Кърджали и Стара Загора.


Източник: НИМХ-БАН

Съветват се хората да бъдат предпазливи и внимателни, защото има риск от падащи предмети и изкореняване на дървета. В София на кръстовището на бул. „Стамболийски“ и бул.“Христо Ботев“ (до пл. Възраждане) вследствие на силния вятър бе наклонен стълб от уличното осветление, което затрудни движението в участъка.

Очаква се в следващите дни времето да се задържи облачно и хладно. Минималните температури ще са между 3 и 9 градуса, а максималните ще са между 9 и 14 градуса.

Коментари: 0