От Lamborghini пускат автомобил за нежния пол

Това се очаква да стане през 2018 година

От Lamborghini пускат автомобил за нежния пол

Lamborghini ще опита да привлече вниманието на дамите и семействата с новия си модел Urus, разкри новият изпълнителен директор на марката Стефано Доменикали пред Bloomberg. 

Въпросният нов модел е кросовър, като ще бъде на пазара най-късно през 2018 г.

"Бикът е агресивен по природа", заяви Доменикали, визирайки модели като Aventador и Huracan. "Но може да бъде благороден и дружелюбен - точно като предстоящия Urus", допълни той.

Шефът на марката, чиято емблема изобразява именно разярен бик, определи Urus като "game changer". С новия си кросовър Lamborghini ще опита да привлече напълно нова група клиенти, като по този начин планира да увеличи над два пъти продажбите си.

През 2015 година Lamborghini е продала 3245 автомобила, като едва 5% от клиентите са били жени. Urus трябва да промени това, предлагайки широки възможности за персонализация, както и завидна практичност. Според Доменикали моделът ще представлява изключително атрактивно предложение за дамите на възраст 30-45 години, които определят себе си като "герои на собствения си живот". 

Според данните на J.D. Power & Associates, над 50% от клиентите на кросовъри в световен мащаб са именно жени. Освен това сегментът на кросовърите е нараснал с внушителните 177% през последните 5 години. А това е повече от основателна причина компаниите, сред които и Lamborghini, да инвестират в този тип автомобили.

"Ние сме малка компания, но знаем как да правим изключителни коли. Известни сме със суперколите си, но Urus ще бъде нещо ново и различно", каза още Доменикали.

Цените на Lamborghini Urus ще започват от около 200 000 долара, като се планира да бъдат произвеждани по около 3500 екземпляра на година.


Коментари: 0