Отвлеченият в Танзания африкански милиардер вече е у дома си

Отвличането на Мохамед Девджи предизвика доста притеснения в Танзания

Отвлеченият в Танзания африкански милиардер вече е у дома си
Най-младият африкански милиардер, отвлечен преди седмица пред луксозен хотел в Танзания, се е завърнал у дома си, пише Reuters.

43-годишният Мохамед Девджи, който е главен изпълнителен директор на конгломерата METL Group, бе отвлечен, когато пристигал за сутрешна фитнес тренировка в икономическата столица на Танзания Дар ес Салам миналата седмица. Forbes определя нетното му богатство на 1.5 млрд. долара, като така той се нарежда на 17-то място по богатство в Африка и е най-младият африкански милиардер.

„Прибрах се у дома благополучно“, пише той в профила на компанията си в Twitter без да дава повече подробности за това как е бил освободен. Девджи също така благодари на всички, положили усилия за освобождението му, включително полицията.

Отвличането на Девджи, който бе и депутат в миналото, предизвика доста притеснения в Танзания, тъй като той е един от най-изтъкнатите бизнесмени в страната. Министърът на околната среда на Танзания и бивш колега на Девджи от парламента, Дженюъри Макамба, съобщи в Twitter, че е говорил с бизнесмена, който вече е в безопасност. Макамба разказа, че милиардерът имал рани по ръцете и краката от въжетата, с които е бил завързан от похитителите си. Бизнесменът бил освободен рано тази сутрин. Похитителите му го оставили край поле, допълни Макамба.

Семейството на Девджи предложи награда от 1 млрд. танзанийски шилинга (440 хил. долара) за информация, която би могла да помогне за освобождаването му.
Коментари: 0