Първанов се кандидатира за президент?

Според него ген. Радев е бил употребен

Първанов се кандидатира за президент?
3803 ~ 1 мин. четене
Лидерът на АБВ Георги Първанов не отрече възможността отново да се кандидатира за президент, но решението ще бъде взето между 10 и 20 септември. Другият евентуален кандидат е неговият заместник Ивайло Калфин. Това стана ясно от коментара на Първанов пред Нова телевизия. 
Вчера от АБВ обявиха, че прекратяват разговорите за общо участие с БСП на президентските избори и оттеглят подкрепата си към техния кандидат ген. Румен Радев. 
"Ген. Румен Радев беше употребен. Може да направите изводи чий човек е", подчерта той.

"Няма значение кой го е посочил, по-важно е той да бъде кандидата на една силна, убедителна, равностойна коалиция. Това е номинация на БСП. Ние направихме безброй компромиси, играхме честно в този процес. Някой друг направи обратния завой", заяви Първанов.

Според него вместо Радев да е надпартийна кандидатура Корнелия Нинова го приватизирала. "Тя го вика през ден на "Позитано". От потенциал това да бъде национална фигура, Радев се превърна във фигура на един човек", обобщи Първанов.

Той коментира още, че Мая Манолова също е силен кандидат, която е била елиминирана силово, административно от битката. Кандидатурата на Татяна Дончева също би била силна за "Дондуков" 2.

Според Първанов случилият се разрив с БСП е меко казано "предателство".
Подкрепи Economic.bg