Пътуване по новия лъч на метрото

До края на октомври трябва да приключат строителните дейности по 8-километровото трасе

Пътуване по новия лъч на метрото

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Автор: Вероника Тонева

Пускането на третия лъч на метрото в София бе отложено за февруари 2020 г., но строителството му напредва. Днес заедно с журналисти на проверка на 8-километровото трасе между бул. „Владимир Вазов“ и ж.к. „Красно село“ бяха министърът на транспорта Росен Желязков, столичният кмет Йорданка Фандъкова и директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев. 

По думите на Фандъкова до края на октомври трябва да бъде напълно завършен целият участък от първия етап на третата линия на метрото. „Депото е съвсем готово, а в момента текат тестовете и на новите влакове“, обясни кметът и допълни, че през следващата година се очаква доставката на нови 10 метровлакчета Siemens.
По план през октомври трябва да продължат тестовете на влаковете, както и на системите за управление, допълни инж. Братоев. Вече са монтирани и новите преградни стена по спирките на метрото, а такива ще бъдат монтирани и на старите станции. 
Изграждането на метрото е един от най-знаковите проекти, с които управляващата партия илюстрира постиженията си в столицата.
Коментари: 0