Пет чужди компании ще получат 4.9 млн. лв. от правителството

Вложенията са за разширяване на дейността на техни съществуващи предприятия

Пет чужди компании ще получат 4.9 млн. лв. от правителството
268 ~ 1 мин. четене
Правителството реши да отпусне 4.9 млн. лв. на пет чужди компании, които ще реализират свои проекти в България в периода 2016 - 2020 г. С безвъзмездната финансова помощ те ще могат да възстановят частично направени от тях инвестиционни плащания.

Сумата трябва да покрие направените от чуждите инвеститори задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците и служителите, заели новите работни места, уточнява пресслужбата на Министерския съвет. 

Проектите са на дружествата "Куинтайлс България" ЕООД, "Мелексис България" ЕООД, "Интегрейтид Микроелектроникс България" ЕООД, "АЙ БИ ЕМ България" ЕООД и "Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисиз Организейшън" ЕООД.

Вложенията са за разширяване на дейността на техни съществуващи предприятия, основно в района на столицата, като се планира разкриването на 1260 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 28.3 млн. лв. Дейностите се осъществяват във високотехнологични дейности от производствения сектор и от сектора на услугите. Инвеститорите са поели ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от най-малко три или пет години, в зависимост от категорията на предприятието.
Подкрепи Economic.bg