Поледици и засилен трафик в последния почивен ден

Карайте внимателно и със съобразена скорост, призовават от Пътна полиция

Поледици и засилен трафик в последния почивен ден
136 ~ 1 мин. четене

Жълт код за опасност от поледици в цялата страна и за силен вятър по Черноморието издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Почти над цялата страна вали сняг и температурите са ниски. 

Очаква се засилен трафик по магистралите заради края на почивните дни. От пътната полиция съветват всички, които ще пътуват след празниците, да тръгнат в сутрешните часове, да карат внимателно и със съобразена скорост. 

По пътя от Перник за София през Владая движението ще бъде в две ленти - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. От 14.00 до 20.00 ч., ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". 

От 14.00 до 20.00 часа се ограничава движението на товарни превозни средства  над 12 тона по автомагистралите и натоварените пътни артерии.

Във всички райони в столицата е извършена обработка със смеси срещу заледяването на улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт. Обработени са и стръмни участъци и основни улици в част от районите: „Средец”, „Възраждане”, „Оборище”, „Нови Искър”, „Кремиковци”. 

Извършва се опесъчаване на пътя Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути.

Подкрепи Economic.bg