Полски инвеститори с интерес за производство в България

Зам. министърът Александър Манолев е представил условията за бизнес в индустриалните зони

Полски инвеститори с интерес за производство в България

Полската индустриална група Boryszew има интерес да започне производство в България. Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от групата.

Boryszew оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор, и в областта на цветните метали. Групата осигурява работа на над 11 хил. работника и оперира на четири континента. Всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми, съобщават от икономическото министерство.

Българският зам.-министър е представил индустриалните зони, към които Boryszew може да има интерес, както и възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага. Очаква се насрочване на дата за посещение на делегация от компанията, за да се запознае на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

Манолев е разговарял и с представители на Lactalis – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те са посочили, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него, става ясно още от съобщението.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия. 

Коментари: 0