Последен светски ангажимент за принц Филип

След това той ще се оттегли от обществена дейност поради здравословни причини

Последен светски ангажимент за принц Филип
4418 ~ 1 мин. четене
В сряда принц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет Втора, ще участва в последния си официален самостоятелен обществен ангажимент след над 22 000 подобни негови ангажимента, оповести Бъкингамският дворец, цитиран от Франс прес и БНТ.

"С това ще приключи програмата от индивидуални публични ангажименти на херцога на Единбург - заяви говорителка на двореца. - Принц Филип обаче ще може от време на време да участва в обществени ангажименти заедно с кралицата." Това означава, че той няма да се оттегли напълно от обществения живот и ще продължи понякога да придружава кралицата в нейните ангажименти.

За последния си индивидуален обществен ангажимент принц Филип, който е служил в кралския флот през Втората световна война, ще приеме парад на британския ВМФ в Бъкингамския дворец. 

Оттеглянето му от обществените ангажименти бе оповестено през месец май, един месец преди 96-ия му рожден ден - 10 юни. От двореца поясниха, че това няма нищо общо със здравословното му състояние, след като кралицата и съпругът ѝ отмениха участието си в редица събития около Коледа м. г. поради настинка.

Подкрепи Economic.bg