6 предложения за кратка градска ваканция тази пролет

6 предложения за кратка градска ваканция тази пролет

Снимка: Pixabay

3101 ~ 3 мин. четене

Пролетта събужда новия живот и е чудесно време за кратка почивка след дългите студове.

Каква по-добра идея в започналите слънчеви дни и хубаво време да се отдадете на екскурзия до нов и непознат град, на слънце, сред забележителности, приятни ресторантчета, изгодни магазини и интересна култура и среда.

Вижте 6 предложения за кратка градска почивка тази пролет.

1. Тулуза, Франция

Заместете Париж и Бордо - Франция предлага нова приятна градска почивка в югозападния Розов град. Това име Тулуза си печели заради розовия цвят на историческите си сгради. Градът е дългогодишен бизнес център, тук се произвеждат самолетите Airbus.

Тулуза разполага с всички необходими съставки за перфектен пролетен градски отдих: френска храна с испански привкус; голям площад, обграден от открити кафенета; и постоянно слънчеви и топли дни. Голямото студентско население му придава младежка атмосфера.

2. Берлин, Германия

Тази година се отбелязва 30-годишнината от падането на Берлинската стена, а с нея и новото усещане за обновяване в германската столица. Хипстърскитя квартал Кройцберг остава едно от най-добрите места за прекарване на уикенда. Заслужава си да видите много места.

 Бившият кмет Клаус Вверайт определи Берлин като „беден, но секси”, но сега е просто… секси.

3. Вроцлав, Полша

Вроцлав често е засенчван от столицата Варшава и историческия Краков, но западният център на Полша си заслужава поне един уикенд. Ще се насладите на хубави класически сгради в различни пастелни нюанси, просторни пешеходни площади и булеварди в Стария град, докато река Одер добавя ново измерение - особено през пролетта, когато се появяват лодки за развлечение и каяци. Баровете са фантастични не особено скъпи, където ще опитате и метни полски "тапас". Ще се забавлявате със стотиците очарователни статуи на гноми, разпръснати из целия град.

4. Антверпен, Белгия

Този оживен пристанищен град на река Схелде излъчва самочувствие. Той има съблазнителен баланс между старата фламандска ренесансова архитектура на централния площад Grote Mark и новата (MAS, сградата на музея на постмодерното Ар деко, проектирана от Neutelings Riedijk Architects). Вземетеместни бисквити, разгледайте прохладните бутици за оригинални идеи за облекло и се насладете на пинта бира в пивоварна De Koninck, където може да си организирате и тур и да видит екак се прави пивото. Нуждаете се от културни преживявания? Любителите на диамантите могат да научат повече за най-добрия приятел на жените в новооткрития музей DIVA. Пролетта е идеалното време за посещение -  маратонът на Антверпен е на 28 април, а от 3 до 5 май се провежда вкусния фестивал Вкусът на Антверпен.

5. Ротердам, Холандия

Ротердам е съблазнителна комбинация от великолепна модерна архитектура, отлична сцена за храна и пулсиращо пристанище (най-оживеното в Европа). За да разгледате архитектурните шедьоври, направете си обиколка с велосипед от UrbanGuides, или се качете на водно такси в река Nieuwe Maas, за да видите небостъргачите на Wilhelminapier и отличителния Swan bridge.

Посещение през пролетта може да съчетаете с големи събития като тържествата за Деня на краля на 27 април или Деня на освобождението на 5 май (отидете на Euromast Park да слушате жива музика).

6. Берген, Норвегия

Вторият по големина град в Норвегия е идеалната дестинация за пролетта - не на последно място, защото има много възможности да се доближите до природата. Градът е заобиколен от вода от едната страна и планини от другата, където има безброй туристически пътеки, както и няколко езера, където може да се качите на каяк. Отидете до кабинковия лифт Fløibanen на града за неповторими гледки; разгледайте легендарния рибен пазар в Берген; поскитайте в Коде, един от най-големите музеи в Норвегия и дом на най-голямата колекция от творби на Едвард Мунк извън Осло. О, и определено не пропускайте звездната атракция, заобикалящите града фиорди: половиндневното пътуване ще ви отведе сред впечатляваща дива природа и водопади.

Коментари: 0