Председателството се сдоби с два електромобила BMW i3

Зелените автомобили ще помагат за навременната подготовка на всички събития по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Председателството се сдоби с два електромобила BMW i3

Снимка: EU Presidency

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова подписа споразумение за спонсорство с "БМВ ФЕРТРИЙБС“ ГМБХ България, представлявано от Управителя на компанията г-н Александър Миланов, в Националния дворец на културата (НДК) днес. От компанията предоставят два електромобила BMW i3 за нуждите на Българското председателство.

„Без партньорствата Българското председателство нямаше да има всички тези възможности да представи страната по най- добрия начин“,каза министърът за Българското председателство Лиляна Павлова. 

По нейни думи зелените автомобили са част от политиката за по-чист въздух и природа, което е и един от приоритетите на Председателството. Електромобилите ще се използват за навременно реализиране на проектите, както и ще помогнат за организирането и провеждането на събитията по време на Председателството.

„BMW Group България отдава дължимото на важната роля, която България играе по време на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз. Като част от глобална компания ние бихме желали да подкрепим ползотворната работа на европейските институции, а като българска компания бихме желали да подкрепим работата на министерство за Българското председателство в стремежа им да показват ежедневно на гостите на столицата качествата на страната и народа ни“, заяви управителят на BMW Group България Александър Миланов при предоставянето на автомобилите на министерството за Българското председателство.


Коментари: 0