Председателят на строителната камара влиза в управлението на АПИ

Другият нов член на управляващия орган на пътната агенция ще бъде Веселин Давидов

Председателят на строителната камара влиза в управлението на АПИ
2294 ~ 2 мин. четене
Автор: Венцислав Генков
Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) ще бъде увеличен с двама души, като единият от тях е председателят на Камарата на строителите в България Светослав Глосов. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти, предаде репортер на Economic.bg. Другият нов член на управляващия орган на пътната агенция ще бъде Веселин Давидов - бивш народен представител от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание.

В момента в Управителния съвет на АПИ има двама души - инж. Дончо Атанасов, който е председател и инж. Илиана Захариева, която е член на УС.

Управителният съвет на АПИ започна да намалява в края на 2016 г., когато оставка подаде тогавашният председател инж. Лазар Лазаров. С идването на новия редовен кабинет от УС на АПИ бе освободен и Пирин Пенчев, който по времето на служебното правителство на Огнян Герджиков бе за кратко председател на УС на мястото на Дончо Атанасов.

В петък министър Николай Нанков направи изненадваща инспекция на строително-монтажните дейности на тунел „Витиня“ и виадукта  след него по посока Варна на магистрала „Хемус“. Вече е поставено осветлението в ремонтираната тръба на тунела, видя министър Нанков. Строителите увериха, че ще спазят срока за ремонт и ще приключат строително-ремонтните дейности на съоръжението до края на месец юни.

Усилено се работи и по ремонт на виадукта, непосредствено след тунела, установи още проверката на министър Нанков. Стартът на ремонтните дейности на съоръжението бяха забавени с три месеца от служебното правителство. Строителите обясниха, че валежите през последните дни затрудняват работата по основите на моста, но ще направят всичко възможно да свършат в срок работата си. Министър Николай Нанков ги призова да положат усилия, за да приключат максимално бързо ремонтните дейности, без компромис в качеството и сигурността.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg