Президентската република ще направи държавата по-силна

Няма шанс да се сблъскам на избори с Борисов и Сакскобургготски, заяви Георги Първанов

Президентската република ще направи държавата по-силна
204 ~ 1 мин. четене
Президентската република ще направи държавата по-силна. Това заяви Георги Първанов, лидер на АБВ и президент на България в периода 2002-2012 г., в студиото на ТВ7 тази сутрин.

Първанов изключи варианта той и Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов да се сблъскат като кандидати на президетнтските избори следващата година. "Няма как да се случи. Имаше вариант с Борисов да се срещнем през 2006 г., но не се случи, не вярвам да стане и сега", заяви Първанов.

С ултиматуми трудно се управлява, особено когато се дава срок от деви месец за оправяне на държаватат. С тези думи бившият президент коментира исканията, отправени от страна на Патриотичния фронт към втория кабинет на Бойко Борисов. "Всяко ново искане по-скоро ще доведе до забавяне на работата", мотивира се Първанов. Може и някой ден АБВ да постави ултиматум, да не се поставят ултиматуми, допълни той. Според него това правителство най-вероятно ще остане на власт. 

"Никой не иска нови избори", каза още лидерът на АБВ. "Новият вот би довел до почти същата картина в парламента", допълни Първанов. Той също посочи, че ДПС не се държи като чиста опозиция, както прави БСП.
Подкрепи Economic.bg