Продават на търг съвършен 100-каратов диамант

Очаква се той да се продаде на цена от 19 млн. до 25 млн. долара

Продават на търг съвършен 100-каратов диамант
260 ~ 1 мин. четене
Аукционна къща "Сотбис" показа уникален диамант: изключителен 100-каратов съвършен камък. Забележителният камък ще бъде звездата на "Великолепни камъни" в Ню Йорк на 21 април. Очаква се той да се продаде на цена от 19 млн. до 25 млн. долара. Диаманти с такова изключително качество са много редки и се смятат за "съвършени". Настоящият образец е в елитната група от 5 диаманта над 100 карата, които са продавани на търг.

Това, което отличава камъка от останалите в този клас е формата му: той е на-големият съвършен диамант с класическа изумруден шлифовка. Формата дава на камъка незабравимо присъствие, без значение дали се носи като бижу или сам по себе си.

Оригиналният нешлифован диамант, с тегло над 200 карата е изкопан от компанията "Де Беерс" в Южна Африка. Сегашният му собственик го изучавал, шлифовал и полирал повече от една година, за да създаде великолерният камък. Диамантът ще бъде изложен в Дубай, Лос Анджелис, Хонг Конг, Лондон и Доха, преди да се върне в Ню Йорк за изложба, която започва на 17 април.
Коментари: 0