10 продукта от света на технологиите, които си отидоха през 2016 г.

Някои от тях вече не са актуални, други са изтеглени заради бъгове

10 продукта от света на технологиите, които си отидоха през 2016 г.

2016 г. показа ръст в иновациите, но не всички се отразиха добре на технологичния свят. Някои продукти привлякоха особено внимание, други си отидоха, без да предизвикат публична реакция.  


Жак за слушалки на iPhone


Премахването му бележи значителен прогрес в развитието на компанията, която се фокусира върху безжичните слушалки. Това разочарова някои от лоялните клиенти на Apple, които бяха принудени да купят новите слушалки за 160 долара.


Samsung Galaxy Note 7


През октомври компанията изтегли всички вече закупени и на пазара устройства, тъй като се възпламеняваха. 2,5 млн. телефона се запалиха малко след като моделът беше пуснат. Samsung също така изтеглиха от пазара и 3 млн. перални машини, заради риск от експлозия.


Видеокасетофон


Последният производител на видеомагнетофони Funai Electric, прекрати производството на тези устройства през юли. В своя пик компанията е продавала по 15 млн. устройства на година. Но с напредването на технологиите, потребителите все по-рядко ги купуват.


Hoverboard


Тези средства за придвижване бяха хит през 2015 г., но 2016 г. не беше толкова успешна за тях. Много от тях се запалваха и бяха изтеглени от пазара.


Pebble


Някога хит сред „умните” часовници, днес софтуерът му принадлежи на Fitbit. Сделката е за 40 млн. долара, но тя не включва хардуера на устройството. Pebble е първата компания, предлагала някога подобен продукт, много преди Apple Watch или Samsung Gear.


Мониторите на Apple


През лятото на 2016 г. компанията спря производството на този монитор. Това донесе разочарование на графични дизайнери, геймъри, които биха искали да свържат Mac компютър с по-голям дисплей.


Google Picasa


През март Google спря своята платформа за споделяне на снимки. Като заместител на Picasa се появи Google Photo, което е по-добре разработена от Picasa.


Motorola


По-рано тази година Lenovo купиха името Motorola. Компанията слива двете имена в “Moto by Lenovo”. Motorola беше купувана и продавана 2 пъти през 2012 г., което не се отрази добре на бизнеса им.


Blackberry


Компанията известна с телефоните си с физическа клавиатура спря производството им. Съобщава се, че тя ще работи с партньори по разработката на телефони, които наподобяват класическото Blackberry.


Facebook Paper


Приложението е пуснато през 2014 г., като от компанията смятаха, че това ще е бъдещето на четено на новини и Facebook постове. Въпреки големите очаквания, приложението не успя да привлече потребители. 

Коментари: 0