Пускат наливна бира на самолетите

Тя ще се предлага на полети до Кюрасао

Пускат наливна бира на самолетите
Вече и наливна бира ще се предлага на борда на самолетите. 

Авиокомпания KLM Royal Dutch предлага за първи път в своята бизнес класа наливна бира Heineken, на борда на редовен полет KL735 до Кюрасао. Освен на този полет, иновативната количка с диспенсър за бира, ще се използва за специални полети и събития.

 „Проектът на количката е резултат от едно уникално сътрудничество между KLM и Heineken, и се фокусира върху клиента. Прекрасно е да се види, как тези две водещи холандски компании са обединили усилията си за разработване на първата в света  подобна система. Това е първият път, в който наливна бира се сервира по време на полет“– споделя Мириам Картман, изпълнителен вицепрезидент за развитие на услуги на борда в KLM.

Бирата, която се сервира от количката, се доставя студена до самолета в кегове, които са затворени в силно изолирани черупки. Те съхраняват течността при подходяща температура, гарантираща студена наливна бира. Избрана група от кабинния персонал са преминали специално обучение, за да могат да предлагат перфектната бира на тази надморска височина, която по никакъв начин не се различава от наливната бира, която се предлага на земята.

Кегът "BrewLock" работи с въздух под налягане вместо с въглероден двуокис, тъй като налягането на въздуха в самолета е много по-различно от това на земята. Атмосферното налягане в кега компенсира ниското налягане на борда и създава налягане на крана.

Коментари: 0