Пускат у нас първия в света смартфон с 4K дисплей

Sony Xperia Z5 Premium ще се предлага от Мтел за 50 лв. месечно с абонаментен план или 1099 лв. в брой

Пускат у нас първия в света смартфон с 4K дисплей
492 ~ 2 мин. четене

От следващата седмица клиентите на Мтел ще могат да намерят високотехнологичния смартфон Xperia Z5 Premium на Sony в магазините на телекома в цялата страна. Цената на телефона 50 лева на месец, или 1099 лева в брой с абонаментния план Мтел безкрай 50. Условията важат при подписване на двугодишен договор.

Революцията в Xperia Z5 Premium е 4К дисплеят, който прави смартфона без аналог на пазара. Eкранът е 5.5-инчов и пресъздава снимки и видеа с резолюция от 3840 x 2160 пиксела1 и 806 ppi, което е 4 пъти повече от Full HD. Това прави всички изображения изключително ярки и контрастни. Наред стова Xperia Z5 Premium разполага и с уникална технология за upscaling, която подобрява качеството на снимките и видеата до 4K2 Ultra HD.


Дизайнът също е впечатляващ и включва олекотена метална рамка и изящен стъклен гръб. Премиум смартфонът има дебелина от само 7,8 милиметра, а теглото му е 180 грама, което го прави изключително стилен и удобен за работа.

Камерите на Xperia Z5 Premium са истинско произведение на изкуството. Задната е 23-мегапикселова и предлага най-бързия автоматичен фокус в смартфон с рекордна скорост от само 0.037 секунди – по-бързо дори от едно мигване на човешкото око. Комбинацията от широкия 23MP Exmor RS за мобилен сензор и най-модерния софтуер за обработка дава възможност за 5x ясно приближение на образа и минимална загуба на качество. Предната камера е 5.1 мегапикселова и е една от най-добрите на пазара за правене на селфита и провеждане на видео разговори.

Xperia Z5 Premium разполага с осем-ядрен процесор Snapdragon 810 и 3GB RAM, което го прави изключително мощен и бърз. Вградената му памет е 32 GB с опция за увеличаване посредством слот за microSD карти. Капацитетът на батерията на смартфона е впечатляващите 3430 mAh и осигурява додве денонощия автономна работа при обичайна употреба на устройството.

Подкрепи Economic.bg