Путин отново е мъж на годината в Русия

Президентът е избран от народа за седми пореден път

Путин отново е мъж на годината в Русия

Президентът Владимир Путин традиционно спечели първото място  в анкетата на социологическата агенция „Левада-Център”, като тази година цели 57% от анкетираните са го посочили за най-значим мъж в държавата за 2014г., според информация на Интерфакс.

В ежегодната надпревара за жена на годината първото място заема Валентина Матвиенко, която е председател на горната камара на руския парламент.

Владимир Путин е неизменен победител в класацията от 2008г. насам, като подкрепата на народа тази година значително се е увеличила, в сравнение с миналата, когато той спечели с 26% от гласовете на извадката. При първото му коронуване през 2008г. 40% от анкетираните са преценили, че именно той трябва да бъде обявен за мъж на годината в Русия.

Сред най-влиятелните хора в държавата заедно с Путин се нареждат и други познати имена от политическите среди на Русия. На второ място в категорията е Сергей Шойгу, който е министър на отбраната и е получил 9% от гласовете на анкетираните. След него се нарежда външният министър Сергей Лавров с 8% и Дмитрий Медведев с 4%. Силната компания допълва лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновский, който е заслужил 3% от гласовете на сънародниците си.

При жените подгласнички на Валентина Матвиенко са певицата Ала Пугачова с 4% и най-известната руска филантропка Елизавета Гликина, която е събрала 3%. Президентът на Централната банка на Русия Елвира Набиулина събира 2% от гласовете, колкото има и най-изненадващото име в класацията, а именно Ангела Меркел.

Коментари: 0