Qualcomm предложи преговори за продажбата си на Broadcom

Основната тема на предстоящите обсъждания ще бъде цената

Qualcomm предложи преговори за продажбата си на Broadcom

Компанията за мобилни чипове Qualcomm покани Broadcom, която иска да я купи за 117 млрд. долара, да започнат преки преговори, пише Reuters. По време на среща миналата седмица двете компании са постигнали напредък по регулаторни и други въпроси.

Qualcomm продължава да твърди, че всички предишни оферти на Broadcom значително са подценявали стойността ѝ и предложиха двете компании да си направят взаимни проверки и така да имат по-добра информираност за каква цена на продажбата да преговарят.

В писмо до Broadcom от производителя на мобилни процесори предлагат да се организира възможно най-скоро среща, на която да бъде обсъдена специално цената, предлагана за сделката. Писмото идва преди очакван спор на 6 март, когато акционерите на Qualcomm е планирано да изберат 11-те нови членове на борда на директорите. Тогава те също ще решат дали да дадат контрола в ръцете на шестте кандидати, предложени от Broadcom.

Миналата седмица Broadcom понижи офертата си за Qualcomm от 121 на 117 млрд. долара. Първоначалната оферта беше за 103 млрд. долара беше отхвърлена от Qualcomm. След повторното отказване на по-щедрото предложение от 121 млрд. акционерите започнаха да негодуват. Именно затова може да се смята, че решението на Broadcom отново да свали цената има за цел да изчерпа търпението на акционерите и те да гласуват в борда на директорите да влязат шестте предложения на Broadcom.

Коментари: 0