Радев: Разговор за промени в Конституцията е възможен само след исканите оставки

Според президента доверието е управляващото мнозинство е безвъзвратно изгубено

Радев: Разговор за промени в Конституцията е възможен само след исканите оставки

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Разговор за промени в Конституцията и бъдещето на България е възможен само след исканите от обществото оставки и провеждането на избори. Това обяви президентът Румен Радев в изявление към народа. То бе последвано от днешното изказване на министър-председателя Бойко Борисов, в което той обяви, че ПП ГЕРБ ще внесе проект за нова Конституция.

„Направените структурни промени в кабинета не убедиха никого. Репресиите, провокациите и опитите да се неглижира гражданското недоволство само потвърждават необходимостта от оставки. Може ли една партия, която вчера бойкотира парламентарния контрол, днес да предлага промени в Конституцията?“, коментира още Радев.

Припомняме, че антиправителствените протести продължават повече от месец. Според президента доверието е управляващото мнозинство е безвъзвратно изгубено.

„Самият акт на Борисов показва пренебрежение към Конституцията - член 159 от основния закон на държавата е категоричен, че правото на инициатива за свикване на Велико народно събрание принадлежи на не по-малко от половината народни представители и на президента, не и на министър-председателя", допълни Радев.

Коментари: 0