Rakuten и TechStars с нова програма за насърчаване на стартъпи от цял свят

Срокът за кандидатстване е 8 април

Rakuten и TechStars с нова програма за насърчаване на стартъпи от цял свят
628 ~ 2 мин. четене
Глобалният лидер в интернет услугите за хора, общности, бизнеси и общества Rakuten представи нова акселераторска програма, с която цели да насърчи стартиращи компании от цял свят. 

Програмата Rakuten Accelerator ще идентифицира и подкрепи стартиращи предприемачи в областта на разработките за създаване на глобална платформа за разговори. Програмата предоставя възможност на стартиращите компании от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да работят с ментори от цял свят, помагайки на най-амбициозните от тях да оставят следа. Стартъпите ще разработят технологии за разговори и съобщения, като акцентът ще бъде приложението на Viber. 

В управлението на програмата компанията си партнира с TechStars, познати в цял свят като акселератор, работил с над 1200 компании, 90% от които все още са активни или придобити. TechStars ще се фокусира върху промяната на модела, по който организациите и потребителите взаимодействат с приложенията за разговори - за бизнес и за постоянна връзка. 

Тримесечната акселераторска програма на Rakuten ще се проведе в Сингапур, където се намира и главният офис на компанията. В програмата основни теми ще бъдат:

·  AI, включително чатботове

· Чат търговия

· Мобилни портфейли и крипто валути

· Реклама

· VR и AR решения

· Гласово разпознаване

· Визуално разпознаване

· Преводи

· Музикално и спортно съдържание

· Чат, базират на IoT

· Корпоративно-интегрирани разговори


Документите за участие в програмата Rakuten Accelerator се приемат от началото на годината (8 януари 2018), а самото обучение ще стартира през юли 2018 г. Срокът за кандидатстване за програмата е 8 април 2018 г. 

Сред участниците ще бъдат селектирани 10 стартъпа, чиито екипи ще бъдат поканени в Сингапур като част от тримесечната програма. Тя ще завърши с един демо ден (Demo Day), по време на който участниците ще могат да представят продуктите си на стотици инвеститори от целия свят. 

Подкрепи Economic.bg