Разследват чуждестранните собственици на имоти в Лондон

Целта е да се помогне на по-лесно да си намират жилища

Разследват чуждестранните собственици на имоти в Лондон

Чуждестранните собственици на имоти в Лондон ще бъдат разследвани дали не тласкат нагоре цените на жилищата в британската столица, съобщава Ройтерс. Проверката е назначена от кметът на града Садик Хан, като целта й е да разкрие ролята, която чуждестранните инвестиции на жилищния пазар в Лондон играят.

Целта на разследването е да очертае мащаба на това, което се случва на пазара и какви действия трябва да бъдат предприети, за да се подкрепи строителството и да се помогне на лондончани по-лесно да си намират жилища.

Властите ще проучват вида и въздействието на различните типове чуждестранни инвестиции в имоти в Лондон. Ще се провери и колко други градове по света имат подобен проблем.

Хан коментира, че има спешна нужда от повече прозрачност на чуждестранните инвестиции в имоти, така че да се видят реалните собственици и какво точно притежават.

В последната година цените на жилищата в британската столица са скочили с 12%. Според анализатори през 2014 г. чуждестранните инвестиции в имоти в Лондон с инвестиционна цел достигат 7% от всички сделки с имоти в града.

Коментари: 0