Речникът Merriam-Webster обяви думата на 2017 в САЩ

Тя набира популярност заради Тръмп и секс скандалите в САЩ

Речникът Merriam-Webster обяви думата на 2017 в САЩ

Американският речник Merriam-Webster обяви „феминизъм” за дума на 2017 г. На сайта на речника се отбелязва, че думата "феминизъм" тази година е лидер в броя на търсенията. За една година тя е достигнала няколко пъти пик на популярност.

За първи път търсенията започват заради „Марша на жените” срещу американския президент Доналд Тръмп, за втори път, когато президентския съветник Келиан Конуей заяви, че се смята за феминистка.

Увеличен интерес на потребители към думата има и след премиерата на филма "Жената чудо". Последният пик на исканията идва в края на годината, когато медиите започват да публикуват истории, свързани със сексуален тормоз.

Феминизмът включва политически, социални и др. движения, които се борят за и акцентират върху свободата и равноправието на жените, женската гледна точка за света и положението като цяло на жените в обществото

Миналият месец излезе и дума на годината според британския речник Collins. "Изобретението“ на Доналд Тръмп „fake news” е словосъчетанието на 2017 г. 

Коментари: 0