Red Bull навлиза на автомобилния пазар

Дизайнът на първата серийна кола на компанията ще бъде дело на легендата Ейдриън Нюи

Red Bull навлиза на автомобилния пазар

Red Bull възнамерява да навлезе на пазара на пътническите автомобили, като използва своите разработки от Формула 1 и опита от сътрудничество с Infiniti. Дизайнът на модела вече се разработва от легендарния конструктор Ейдриън Нюи, предаде automedia.bg.

Пред британски журналисти шефът на Red Bull Racing – Кристиан Хорнер, заяви, че проектът за създаване на стандартен автомобил е стартирал още през 2013 г. Въпреки това разработката на машината е още в начален стадий, като Нюи вече е предложил няколко скици, които дават представа как ще изглежда возилото.

„Това е машина, която Ейдриън иска да остави на автомобилния свят и ние напълно го подкрепяме”, заяви Хорнер. Той не разкри подробности за модела, но все пак уточни, че за неговото създаване Red Bull ще си сътрудничи с Infiniti. Японската марка е част от концерна Renault-Nissan, който доставя на Red Bull двигателите за Формула 1.

Първият проект между двете компании бе концептуалният седан Infiniti Q50 Eau Rouge (на снимката), в чиято разработка активно участва четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Засега обаче серийната версия на модела, който трябва да се конкурира с Audi RS6, Jaguar XFR и BMW M5, все още не е пусната в производство.

За направата на първия си пътнически модел Red Bull ще търси и други партньори. Засега компанията не разкрива сроковете, в които проектът трябва да бъде реализиран. По думите на Хорнер обаче това ще стане съвсем скоро, тъй като спортните технологии намират все по-голямо приложение в стандартните автомобили и Red Bull следва именно тази посока.

Коментари: 0